Noticias

PARTIDO DECISIVO

.

Oraingo honetan gure taldea Zizur Nagusira joan da orain arteko denboraldiko partidarik garrantzitsuenari aurre egiteko beti zaila den Ardoiren aurka. Bazekiten partida ez zela lan erraza izango, bi taldeak igoera fasean sartzeko lehen selekzioko A1 fasean postu hori lortzeko borrokan zeudelako.

Partidari dagokionez, urretxuarrak, baja nabarmenak izan arren, dena ematera atera ziren, partidaren hasierako faseetan arrakasta handirik ez izan arren, baina partidaren lehen laurdena parekatuta mantentzeko gogoz eta kontzentrazioz. (21-18) Bigarren laurdenean erasoaren intentsitatea jaitsi zuten nafarrek eta horri esker urretxuarrak atsedenaldira markagailuan aurreratu ziren. (31-33)

Hirugarren laurdena hasi zen, laurden madarikatua guretzat. Ardoik lehen laurdenetan baino are intentsitate handiagoarekin hasi zuen bigarren zatia eta hirukoekin goierritarrak 18-4ko partziala eginez lehen 6 minutuen ostean. Goierrik ausardia erakutsi zuen eta egoera zail horri buelta ematen jakin zuen eta nafarrei partida uztea galarazi zien. (54-49)

Denboraldi honetan gure etorkizuna erabakiko lukeen azken laurdena. Jokalarien nekea nabaritzen hasi zen eta horrek portzentajeak partidan izandako berdinak ez zirela eta markagailua ez zen asko mugitu.

Azkenean, txanpona nafarren alde erori zen eta 65-59 estu batekin hartu zuten partida Goierri igoera fasetik kanpo eta datorren urteko lehen nazionala lortzeko borrokatu beharrean gelditu zen.